Tuesday, November 27, 2007

Här har du din rotselleri!

Säga vad man vill, men den gör sig faktiskt ganska bra på bild. För att vara en utväxt.

10 comments:

TomasR said...

Den ser trevligare ut i verkligheten, det där ser snarare ut som en gigantisk cancerknöl.

Rotselleri är annars en rotfrukt jag alltid har i svalen. Den håller sig en evighet även efter man tagit en del av den och den kan ge god smak åt det mesta som ska koka en stund. Brukar ex.v. ha ner en bit i ärtsoppan samt som ersättning för stjälkselleri eftersom det senare är helt oätligt.

Mangobruden said...

Den ser ju ut som jorden (sett från månen typ).

K said...

Men inte har rotselleri något med rovor att göra?!

Lotta Lundgren said...

Rova är dels en art, dels ett samlingsnamn för en viss kategori rotfrukter. Jag tycker att rotselleri kan få kvala in i det sällskapet. Morötter, potatis, palsternackor, svarrötter, jordärskockor m fl lämnar jag däremot utanför.

K said...

Snicksnack. Att recepthjälpen skriver att det är en kategori rotfrukter gör det inte sant. En rova är en rova är en rova, en egen rotfrukt, och vill man göra det till en kategori för olika kålväxter så hör ändå inte rotsellerin dit för den har inte med den familjen att göra. Det finns ingen anledning att blanda ihop begreppen. Så det så.

Lotta Lundgren said...

Jaja. Det är min blogg och här gör jag lite som jag vill. He hee.

johan p said...

Provade att baka hel rotselleri för ett par veckor sedan. Trodde egentligen inte mycket på idén men flickvännen insisterade och det blev faktiskt jättegott. Gör ungefär som med potatis. 225 grader ugn i ca 1,5 timme och ät med olja eller smör, citron och salt. Testade också att strö över lite parmesan och det funkade utmärkt.

Linda said...

Då vet jag i alla fall att det är rotselleri jag fick i min Årstiderna-låda. Tack för all info. Och ikväll blir det nog helbakad rotselleri!

Johanna said...

Skär i skivor, sisådär en centimeter tjocka, förväll och stek sedan med eller utan panering. Glöm för all del inte krydda. Finfina vegetariska biffar. Tokigt lätt också. Mums. Tro't eller ej men också ett givet inslag på ett veganskt eller vegetariskt julbord. Istället för julskinka förstås...som sill tror jag inte den gör sig så bra.

Eva said...

Hej!
Jag har rotselleri i små bitar i köttfärssåsen!!! väldigt gott!

Älskar också rotselleripuré! Bara ta i lite salt och smör och mixa ihop.... en delikatess!