Sunday, March 30, 2008

Chicken Bi Bim Bap

Folk vinglar ut ur sina kyffen och kisar mot ljuset. Ur gräsmattorna sprutar krokus och tulipan. Bi-bim-bap, bi-bim-bap, bi-bim-bap tutar småfåglarna från trädtopp och takpanna. Nu är det vår.



2 kycklingfiléer
3 ägg
3 dl sushiris
1 morot
½ gurka
1 msk risvinäger
½ msk socker
½ vitlöksklyfta
nypa torkad chili
Bi Bim Bap-sås
mörk soja
sesamfrö

Strimla ner moroten och den urkärnade gurkan med potatisskalare. Blanda risvinäger, socker, finhackad vitlök och chili och rör tills sockret löst sig. Vänd ner grönsakerna i marinaden och låt stå medan du pysslar vidare:

Skölj riset och blötlägg i nytt vatten, ca 20 minuter. Häll av vattnet, ner med riset i en kastrull och på med nytt vatten så att riset täcks och lite till. Koka på svag värme med en nypa salt i kokvattnet tills riset är mjukt och klibbigt. Under tiden riset kokar, lägg kycklingfiléerna i en lätt oljad, ugnsfast form. Pensla med mörk soya och strö över sesamfrö. Kör klara i ugn på 175°C, ca 20 minuter. Stek äggen på en sida. Sleva upp riset i djupa skålar, skiva upp kycklingen och lägg på tillsammans med ägg och grönsaker. Dutta på Bi Bim-bapsås, rör om och ät.

7 comments:

Jessica said...

Någon liten sallad (namul) till gör det än godare, som en enkel en på gurka, oi namul.

Unknown said...

beep beep
http://www.youtube.com/watch?v=aB36GAPcfvc

Finn said...

hejhej!
snabbis... var har du thai biff mango receptet? med soya etc.... letar overallt. om jag anvander sokfunktionen pa mango kommer det inte upp ngt alls. /L

Lotta Lundgren said...

http://familjenbra.blogspot.com/2007/05/thailndsk-biffsallad-med-mango.html

Förlåt mitt sena svar - har varit utan dator idag!

Finn said...

Inte sent alls... Förmiddags tid här ute... :)

Lotta Lundgren said...

Tänk vad lite tidsskillnad kan göra. Lycka till med den där goda salladen. Den är en av mina absoluta favoriter.

Lotta Lundgren said...

Tänk vad lite tidsskillnad kan göra. Lycka till med den där goda salladen. Den är en av mina absoluta favoriter.