3 kycklingfiléer
5 vitlöksklyftor
liten näve cashewnötter
stor näve böngroddar, färska
minst två sorters torkad chili (piri-piri och cayenne t ex)
1 msk socker
ca 1 – 2 msk maizena
mörk kinesisk soya
aningen sesamolja
Eftersom det är snyggast med en klar grytbas, och kyckling - speciellt sådan som varit fryst – gärna släpper ifrån sig en massa partiklar som gör såsen grumlig, måste köttet först blancheras. Koka upp en kastrull med vatten. Skär kycklingen i grytbitar, kasta ner i det kokande vattnet, låt det bubbla några sekunder och slå bort vattnet genom ett durkslag.
Rosta nötterna i torr stekpanna. Skiva vitlöken fint. Slå en skvätt olja i en gryta eller kastrull och fräs vitlök och chili (mängd efter smak) en kort stund. Tillsätt kycklingen och så mycket vatten att kycklingen täcks till hälften. Tillsätt socker, en liten hutt sesamolja och så mycket soya att sältan känns lagom. Låt puttra någon minut och smaka av. Häll över lite av grytbasen i en kopp och vispa i maizenan. Tillsätt så mycket av maizenaredningen att grytan får lagom tjock konsistens.
Tillsätt böngroddarna, cashewnötterna, rör om och servera med ris och lättkokt broccoli.
Betyg: 4 av 5 som i mycket gott med tanke på den klena insatsen och de fula råvarorna, men inte fantastiskt.
3 comments:
Det där ser gott ut! borde jag prova.. ska bara bli klar med mina surdegar ;-)
Det där verkar jättegott, det ska jag prova. Men sensuell seghet....njaä, där går nog min gastronomiska gräns hihihi
Tack så mycket för det här receptet! Väldigt enkelt att göra, och mina barn älskade det. (jodå, det gick ner hos mig också *s*) Kommer definitivt att bli en standardrätt här hemma.
Post a Comment