Monday, March 17, 2008

Vita bönor och fläsk

Det är meningen att konståkning ska vara vackert. Jag tycker att det är otäckt. Mycket, mycket otäckt. Ömtålig hud bakom tunna nylonstrumpor. Nyslipade skridskoskenor som visslar och viner genom luften. Hastigheten. Halkigheten. Hårdheten i underlaget och alla dessa andfådda människor med ögon som lyser av rädsla, förväntan och vansinne. Idag startar VM i konståkning. Har du tänkt titta, grunda med något nervlugnande till middag.2 tetror stora vita bönor
1 burk kronhjärtan (kan uteslutas)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
1/2 msk honung
1/2 citron
ca 500 g rimmat stekfläsk

Det här är väldigt gott. Jag vill att du ska veta det. Sätt ugnen på 175 – 200°C, bred ut fläskskivorna på ett bakplåtspapper och rosta tills de fått mörk färg och det mesta av fettet runnit ut. Hacka under tiden löken fint och vitlöken ännu finare. Fräs i olivolja på låg värme och så länge att löken får nästan lite söt smak. Slå tomaterna genom en sil – i den här rätten använder du bara tomatjuicen, själva tomaterna sparar du till en annan middag, en annan dag. Tillsätt tomatjuice, urkramade och skivade kronhjärtan, honung, pressad citron, salt och peppar, en gnutta chili om du vill. Låt puttra ihop, tillsätt eventuellt lite vatten så att bönröran får lagom såsig konsistens. Låt fläsket rinna av på hushållspapper och servera.

14 comments:

Jessika said...

Samma sak med simhoppning. Nu slår de i huvudet! Nu slår de huvudet! Nu slår de i huvudet!

en oväntad glänta said...

Konståkning tittar jag inte på men receptet ska jag prova på en dag när jag behöver grunda med något nervlugnande av annan orsak.

snusilus o sannibus said...

Hehe, så kan man ju också se det :) Eller så som jag ser det... en alldeles alldeles underbar sport, känslan av att fara fram över isen är ju en enorm, grym frihetskänsla! Hoppas att maten var god (ser smaskigt ut!) och ha en trevlig kväll!
Susanne

Anna said...

Trots otaliga kokböcker hemma och recept online så är det hit jag dras. Din matblogg ger en grym inspiration till att laga mer, laga nytt och laga ofta. Varje gång jag går in här rinner snålvattnet en masse och det resulterar i att minst två-tre skrovmål i veckan lagas till med hjälp och inspiration från bloggen (även om jag ibland gör dem lite på mitt eget sätt). Tack! Ville bara säga det á la Speaker's corner.

Lotta Lundgren said...

Ni gör min dag.

Victoria said...

Hej Lotta,

en fråga angående bönorna: vi har inte bönor på tetra här, men väl på burk. Hur mycket bönor ska det vara (i gram) så jag vet hur många burkar jag ska köpa?
Tack på förhand/Victoria

Lotta Lundgren said...

Victoria! En tetra = en burk! Mängden är densamma.

Victoria said...

Lotta: Tack så mycket!

Cia said...
This comment has been removed by the author.
Cia said...

Halloj! Inspireras oerhört av er blogg!

En liten fråga som spinner vidare på tidigare frågor om mängd bönor: Jag föredrar att koka mina egna bönor, vilket mängd ska jag satsa på?

/Cia

Lotta Lundgren said...

Det var trevligt att höra!

Självklart kan man blötlägga och koka sina egna bönor. Salta blötläggningsvattnet och koka därefter bänorna UTAN salt. Annars får du koka forever (det får du kanske ändå – stora vita bönor tar timmar på sig). Men det visste du säkert redan.

Ett paket Saltå torra bönor motsvarar ungefär fyra burkar eller tetror. Så slå till på ett halvt och lycka till!

Nai said...

Om det känns bättre sa har dom redigt rejäla, hudfärgade ställ pa sig :)
För övrigt himla kul att se svenska recept när man befinner sig i utlandet. Och med ravaror man inte bara far tag pa hemma!

Lotta Lundgren said...

Har dom? Är det säkert? Det är ju underbart skönt att höra!

Tack!

Anonymous said...

情趣用品,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,色情,成人影片,色情影片,免費A片

情趣用品,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊

情趣用品,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影

A片,aio,av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊,美女視訊,辣妹視訊,視訊交友網,免費視訊聊天,視訊,免費視訊,美女交友,成人交友,聊天室交友,微風論壇,微風成人,sex,成人,情色,情色貼圖,色情,微風,聊天室尋夢園,交友,視訊交友,視訊聊天,視訊辣妹,一夜情

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣

情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室

情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍

情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,A片,A片,情色,情色

情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影