Monday, August 20, 2007

Chilispaghetti med räkor och basilika

Biofood gör en mycket god ekologisk spaghetti med chili. Med lite tur, alternativt lite övertalning, alternativ lite hjälp av brödraskapet Wolfpack kan du säkert få din Coop-handlare att ta in denna utmärkta produkt. Annars går det bra med vanlig ekologisk spaghetti.



1 1/2 citroner
2 krukor basilika
5 vitlöksklyftor
näve räkor
1 paket ruccola
olivolja

Sätt på vattnet till spaghettin. Finhacka vitlöken och stöt den till mos i en mortel. Fräs ganska länge i rejält med olivolja på låg värme. När spaghettin nästan är färdigkokt, tillsätt räkorna till vitlöksfräset och smaka upp med salt och peppar. Hacka basilikan grovt och blanda med de varma räkorna. Servera med spaghetti, ruccola och pressad citron.

2 comments:

elisabeth said...

åh vad jag gillar din blogg! nu ska jag laga denna rätt. men byta ut räkorna mot fetaost. och kanske ruccolan mot mizuna. och eventuellt toppar jag med lite pumpafrön. och sen kanske jag skippar citronen. se där! en annan rätt.

Lotta Lundgren said...

Det finns inga fel. Det finns bara rätter. Låter utsökt.