Monday, May 14, 2007

Spaghetti pomodori med kikärtstfriterade kronhjärtan

Allt talar för att det är vegetabilier man skall äta, inte djur. Djur avskyr att bli slaktade och uppätna. Grönsaker som får syn på en människa som kommer farande med yxa i hand står däremot lugnt kvar som vore detta beteende det mest naturliga i världen. Jag beundrar djupt alla vegetarianer. Jag önskar verkligen att jag kunde bli som ni. Jag beundrar även alla er som är duktiga i många sporter, speciellt fotboll, utförsåkning, tennis samt hopp över litet staket med bara ena handen i och sträckta ben med fötterna käckt ihop åt ena sidan. Men man är som man är. Det närmaste sport jag kommer är att slunga sallad. Och jag vill verkligen äta lite kött då och då.1/2 sats minimalistisk tomatsås (för recept se 28 april)
1 burk kronhjärtan
1/4 kruka basilika (kan uteslutas)
ca 1 dl parmesan, riven på den finare sidan av rivjärnet
en assiett kikärtsmjöl/vanligt mjöl/panko
solrosolja till fritering
spaghetti av god kvalitet

Gör tomatsåsen. Koka upp vatten till spaghettin. Plocka basilikan på så många blad som du tycker är lämpligt. Riv parmesan.

Lägg spaghettin i det kokande vattnet. Ta fram en wok och slå i ungefär en centimeter olja och hetta upp. Doppa lätt urkramade kronhjärtan i mjöl (om du använder panko måste du doppa dem i uppvispat ägg först) och sänk ner i den heta oljan. Fritera ungefär två minuter, vänd en gång så att alla hjärtan hinner bli gyllenbruna på alla sidor. Ta upp ur oljan och låt rinna av på hushållspapper.

Rör ner den rivna osten i tomatsåsen precis innan servering. Servera med nykokt pasta, kronhjärtan och eventuell basilika.

3 comments:

Stora Morran said...

Jesus det där ser riktigt gott ut. Friterade kroärtkockor är så gott även med lite aioli.

chokladcigg said...

fan, du är bra! tack ska du ha.

Lotta Lundgren said...

Tack tack. It's only lite matlagning but I love it.