300 g färsk lax
1 paket risnudlar
2 avokado
knippe sparris
3 msk mirin risvinäger
3 msk japansk soja
1 msk socker
1/2 msk wasabi
2 msk sesamfrö
Den här rätten tar ungefär 15 minuter att laga, men skall allt serveras varmt samtidigt måste du planera. Risnudlarna skall koka i 3 minuter. Laxen går helt klar på 10 minuter i ugn i 200°C, men vill du ha en rå kärna så tar du ut den redan efter 5 minuter.
I övrigt skall du:
1. Blanda mirin, soja, socker och wasabi och rör tills sockret löst sig.
2. Rosta sesamfröna i en torr panna så att de får lite färg.
3. Blanchera sparrisen några sekunder i kokande vatten.
4. Klyva, kärna ur, gröpa ur och skiva avokadon.
Spola av de färdigkokta nudlarna med varmt vatten och blanda med soja-dressingen. Servera med lax, avocado, sparris. Toppa med sesamfrö.
No comments:
Post a Comment