Thursday, May 10, 2007

Lammbollar med bacon, oliver och myntayoghurt

Somliga är rädda för nya smaker och annorlunda mat. Själv är jag rädd för Carin Hjulström. Det här är ett okonstigt recept för de allra ängsligaste. Tänk på att det kan stänka lite i smöret när du steker bollarna.1 litet paket lammfärs
2 paket bacon
1 dl oliver utan kärna
1 gul lök
matlagningsyoghurt
torkad mynta

Lägg baconskivorna på ett bakplåtspapper och in i ugnen på 175°C (har du microvågsugn lägger du dem mellan lager av hushållspapper) tills fettet smält och fläsket blivit knaprigt (men inte så knaprigt att du kan smula sönder det). Ta ut och låt rinna av. Hacka löken, bacon och oliverna och blanda med köttfärsen. Salta, peppra och forma till lagom stora bollar. Stek i smör.

Blanda youghurt med en nypa mynta, en nypa socker, en droppe vitvinsvinäger eller pressad citron och en nypa salt.

Servera med sallad (vi körde grönsallad, tomater, sockerärtor och rostade solrosfrön), kokt färskpotatis eller bröd.

5 comments:

-e said...

det verkar så gott. sååå gott.
hur gör du nu, fantiserar du om mat på jobbet eller har du börjat göra en matsedel så du alltid vet vad du ska laga? jag har ingen sådan matfantasi. för mig är det mer åh nej, nu är klockan snart 5 och jag vet inte vad det ska bli och nu står en familj snart och väntar.

idag fick barnen äpplebitar, kycklingbitar, tunnbröd och ost. Med mjölk till och lite gurka och tomat. jag tror jag täckte in hela hemkunskapspyramiden där, men det känns ändå påvert i jämförelse med din skapelse.

-carin hjulström.

Lotta Lundgren said...

Det var fina ord. Jag brukar bestämma mig i affären. Man får liksom ta något av det som finns att köpa och så får man tillverka en maträtt av det. Igår fanns det lammfärs.

Alla människor serverar skåptömmartapas ibland. Det är gott och trevligt. Rester gillar jag också.

Oddjob said...

Mygood, vad gott detta ser ut. Måste säga att detta är mina dreggelreflexers pigall. Argh...Måste testa.

Oddjob said...

Mygood, vad gott detta ser ut. Måste säga att detta är mina dreggelreflexers pigall. Argh...Måste testa.

Green Tingpling said...

Hej - jag är oxå rädd för Karin Hjulström - en helt irrationell rädsla men det känns skönt att inte längre vara ensam ....
Lammbollarna vekade mumsiga som bara den ...