4 färska calamares utan armar och skinn
8 vitlöksklyftor
1 stor ruska bladpersilja eller 2 krukor krusbladig
2 dl vin
1 dl vatten
1 dl olivolja
1 fiskbuljongtärning
2 lime
1 knivsudd cayenne
Hacka vitlöken fint och fräs i olivoljan. Tillsätt vin, vatten, saften av en lime, cayenne och buljongtärningen. Låt bubbla tills all alkohol dunstat bort. Smaka upp med salt och peppar. Skölj, skiva och tillsätt bläckfisken och låt puttra i spadet tills köttet vitnar. Hacka persiljan fint och ta bort alla kvistar. Tillsätt persiljan och låt allt bli varmt. Servera med spaghetti, limeklyftor och riven parmesan.
3 comments:
Lotta det är en sann fröjd att läsa dina texter.
Var köper man färska calamares? Vanlig konsum-fiskdisk eller måste man bege sig till mer avancerad inrättning som Hötorgshallen eller liknande?
Tack Peter!
Om Morrans dagligvarubutik har fiskdisk å brukar det överraskande ofta finnas bläckfisk där. Om inte – Hötogshallen.
Post a Comment