300 g benfri fiskfilé
1 blomkålshuvud (eller 2 broccoli)
1 bit ingefära, stor som en tumme
2 vitlöksklyftor
1 grön chili, mellanstark
1 tärning fiskbuljong
2 dl vitt torrt vin
1 burk kokosmjölk
2 lime
Skär fisken i bitar och blomkålen i små buketter. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilin. Fräs vitlök, ingefära och chili i lite olivolja i en gryta. Tillsätt vin och buljongtärning låt bubbla ca fem minuter så att alkoholen försvinner. Tillsätt kokosmjölk och pressad lime. Tillsätt blomkålen och låt koka med tills den börjar mjukna. Lägg fisken över grönsakerna (den behöver alltså inte röras ner i såsen utan kan ligga ovanpå och kokas i vattenångan) och släng på ett lock. Låt står kvar på plattan en minut, max två, och servera därefter med ris.
På bilden syns även hackad grönmynta men allvarligt talat försvann den smaken helt och hållet i konkurrens med de andra så jag rekommenderar att du struntar i myntan.
4 comments:
Ofattbart trötta loafers... underbart! Kan du inte skriva en bok istället! Eller också, allra helst förstås.
Puss.
haha, vilken tuff fiskform!
så lite så :)
den här måste jag provlaga härnäst! allt jag älskar i en och samma gryta, kan ju inte gå fel!
Post a Comment