Wednesday, September 12, 2007

Spaghetti calamares

Om du lever med en man, tänk på att visa honom lite uppskattning då och då. Har han till exempel skött sig över förväntan, överraska med en uppmuntrande snibb på toarullen. Vill du ta i lite mer, spring ner till kiosken och köp honom en lakritspipa, en Hänt Extra och låt honom ligga och gotta sig på soffan medan du tar disken. Vill du dra på ännu värre? Stryk alla hans skjortor och servera kaffe med hembakt lagom till Aktuellt. Och är läget sådant att du nästan håller på att sprängas av kärlek, ställ dig vid spisen och laga spaghetti calamares.4 färska calamares utan armar och skinn
8 vitlöksklyftor
1 stor ruska bladpersilja eller 2 krukor krusbladig
2 dl vin
1 dl vatten
1 dl olivolja
1 fiskbuljongtärning
2 lime
1 knivsudd cayenne

Hacka vitlöken fint och fräs i olivoljan. Tillsätt vin, vatten, saften av en lime, cayenne och buljongtärningen. Låt bubbla tills all alkohol dunstat bort. Smaka upp med salt och peppar. Skölj, skiva och tillsätt bläckfisken och låt puttra i spadet tills köttet vitnar. Hacka persiljan fint och ta bort alla kvistar. Tillsätt persiljan och låt allt bli varmt. Servera med spaghetti, limeklyftor och riven parmesan.

3 comments:

peter.gronlund said...

Lotta det är en sann fröjd att läsa dina texter.

Stora Morran said...

Var köper man färska calamares? Vanlig konsum-fiskdisk eller måste man bege sig till mer avancerad inrättning som Hötorgshallen eller liknande?

Lotta Lundgren said...

Tack Peter!

Om Morrans dagligvarubutik har fiskdisk å brukar det överraskande ofta finnas bläckfisk där. Om inte – Hötogshallen.