1 litet paket lammfärs
1 god lammkorv (om du har en över)
1 skiva chèvre (verkligen inte nödvändigt)
1 burk kikärter eller vita bönor
lök, kål och grönsaker av valfri sort
7 dl vatten
2 påsar chai-té
1 1/2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
1 spansk peppar
1 citron
1 tsk torkad mynta
Först gör du köttbullar. Gör som du brukar eller gör som jag – blanda färsen med råriven gul lök, en hutt olivolja, salta och peppra, rulla till bollar med en bit chèvre i mitten av varje boll. Stek i smör tillsammans med den eventuella lammkorven.
Koka upp vattnet, lägg i tepåsarna och låt dra en stund innan du tar upp. Tillsätt buljongtärningar, tomatpuré, fint skivad spansk peppar, mynta, den pressade citronen och smaka upp med vad du tycker fattas (salt eller sött kanske). Skala och klyfta löken och tillsätt tillsammans med kikärter eller bönor. Glöm inte att sätta på cous-cousen. Låt buljongen sjuda en stund medan du ansar och skivar kål och grönsaker (de behöver bara koka med någon minut eller så).
Skeda upp nykokt cous-cous i djupa skålar, lägg på kött och grönsaker och avsluta med en slev buljong.
1 comment:
I Spanien mfl spansktalande länder: gamla kläder (ropa vieja)
Post a Comment