Sunday, July 1, 2007
Om Timo Räisänen var din hemmafru
Om min svåger Timo Räisänen inte vore så upptagen med att vara rockstjärna och musikaliskt geni hade han sannolikt kunnat bli en av vår tids största hemmafruar. När pappa fyllde 60 år i onsdags lagade Timo, lillasyster Lina, farbror Ragnar och jag den här ytterst italienska och festliga festmenyn. Att veva egen pappardelle efter Timos recept (originalformulan innehåller bland annat 27 äggulor och 3 hela ägg) är ingenting för nyblivna pastamaskinägare, men i övrigt borde vilken glad klant som helst kunna svänga ihop den här trevliga trestegsrökaren:
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
Vad kan man göra med 27 äggvitor om man inte ska totaltröttna på maränger?
Man skulle kunna göra en jättestor äggviteomelett som man ger bort till någon som ägnar sig åt bodybuilding och vill äta riktigt mycket protein. Men det förutsätter förstås att man känner en sådan person. Eller så vispar man äggvitorna hårt med socker och lite gelatin, brer ut på kexbotten i långpanna, fryser, penslar med smält choklad och toppar med kokos. Volilá – en helårsförbrukning av kokosbollar!
Det vore nåt, kokosbollarna alltså. Känner ingen bodybuilder. Måste bara köpa ny frys först så att jag får rum med alla bollarna ;).
Vilken underbar meny!´En doggybag vore inte fel ;-)
Den där maten verkar fin. Och Timo verkar vara en utmärkt svåger.
Själv nöjde jag mig med att precis nyss göra moussaka enligt ditt recept. Eftersom "ett paket köttfärs" är mig ganska främmande så tog jag tre rejäla bondfrunävar istället. Och jag kunde inte låta bli att ta lite oregano också. Oregano vill man ha i allt, nästan.
Egen ostsås blev det. Och uppfödning av kon, förstås. (därav oförståndet inför paket med köttfärs. Är det 400 gram?)
Gott som tusan blev det. Jag åt alldeles för mycket.
ni verkar vara idel genier inom olika genrer i din familj, vilka fler sorters genier mer än musik och mat och skriv finns det? :)
Det är dessvärre bara Timo som är geni. Han ber att få hälsa att hans nya skiva släpps den 29 augusti.
Post a Comment