Monday, July 9, 2007

Makaronilåda med roquefort och cayenne

Det är en av de längsta sommarkvällarna. Solen kommer knappt hinna doppa huvudet bakom horisonten innan den åter stiger mot himlen i öster. Asfalten glittrar guld under fötterna, pizzakartongen känns varmfuktig mot dina uppåtvända handflator. Det slår dig att alla du möter går två och två, hand i hand. Du bär på en pizza. För att slippa se alla de där nyförälskade, tittar du ner på den lilla plastburken vitkålsallad som oändligt ensam kasar runt på kartongens ovansida. Folk måste tro att jag är världens mest misslyckade person, tänker du. En sorglig typ utan vänner och matkultur. Varför i hela världen gjorde jag mig inte en makaronilåda istället?4 dl makaroner (välj kvalitetsmakaroner på durumvete, inte något skräp från Kungsörnen)
4 ägg
4 dl mjölk
1 paket tärnat bacon
100 g roquefort
knivsudd cayennepeppar

Sätt ugnen på 200°C, sprid ut baconet över ett bakplåtspapper i en form eller långpanna och rosta knaprigt. Låt rinna av på många lager hushållspapper.

Koka makaronerna HALVA tillagningstiden, stjälp upp i form och blanda med bacon. Vispa upp äggen i en bunke, tillsätt mjölken, smula i osten, tillsätt cayennen, vispa ihop och häll mjölkblandningen över makaronerna. Gratinera i ugnen ca 20 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

7 comments:

Dubbelörnen said...

Underbart gott alternativ till ensampizzan... o så ett el flera glas vin till det... Lyckan är fullkomlig!
*skrattar*

smul said...

moussakan var grym, gjordes häromdagen, grannen rensade formen.

Hannele said...

Jag som älskar makaronilåda, fast inte barnen..

Mangobruden said...

Hur länge är det tänkt att jag ska tugga på den här makaronilådan?

Stora Morran said...

Japp nu var det dags för en uppdatering här på matbloggen. Blir så himla enformigt med makaronilåda dag ut och dag in! Ge mig ett nytt recept.

Viktoria Schiöler said...

Jättetrevligt, enkelt recept! Jag gjorde om det lite grand efter vad jag hade hemma; hoppas du inte misstycker att jag publicerat det på min blogg.

Förresten måste jag säga att jag läser din blogg med stor behållning - bra recept, fina bilder och så skriver du så bra!

Lotta Lundgren said...

Tack snälla. Recept är till för att modifieras och delas med andra!