500 g älgfärs (eller lammfärs om det kniper)
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
2 gröna paprikor
1 burk körsbärstomater + samma mängd vatten
2 dl rödvin
1 msk vilt- eller oxfond
1 msk mörk kinesisk soja
1 msk honung
knivsudd cayennepeppar
salt och peppar
3 morötter
1 ekologisk apelsin
1 tumme ingefära
Till servering:
3 dl bulgur
gräddfil
hackad persilja
Hacka löken fint och vitlöken finare. Fräs genomskinliga i olivolja på lite lägre temperatur och tillsätt därefter färsen. Rör hela tiden i färsen (eftersom den är ganska mager klumpar den gärna ihop sig) och fräs på tills allt är genomstekt.
Tillsätt vin, tomat, fond, soja, honung, cayenne och låt puttra ihop några minuter. Koka under tiden bulgurn i dubbla mängden saltat vatten. Smaka upp gulaschen med salt, peppar och kanske en skvätt vinäger för extra syra. Tärna och tillsätt paprikan.
Skala och riv morötter och ingefära fint. Tvätta och raspa av det yttersta orangea från apelsinen, pressa ur saften och blanda skal och saft med morot och ingefära.
Servera gulaschen med bulgur, morotstopping och gräddfil.
6 comments:
Jag noterar att du har gömt allt det ovackra under en hel hög med veggisar :).
Man får inte vara dum.
Köttgrytor överlag är inte direkt fotogeniska.
Åh tack snälla för detta recept, vi har snart frysen full av älg och mina gamla vanliga älgrecept börjar kännas uttjatade!
Underbart namn på din blogg! F-n, du hann före ;) Goa recept verkar det vara, o fina bilder. Gott Nytt!
ett litet tips om man irriterar sig på att färsen klumpar ihop sig, rör med en ballongvisp. Det är lättare att finfördela färsen då.
// Håkan
Post a Comment