2 kycklingfiléer
1 gurka
1 kruka koriander
1 gul lök
1 papaya (kan uteslutas)
1/2 citron
1/2 dl thailändsk fisksås
1 spansk peppar, mellanstark
1 vitlöksklyftor
1 tsk socker
Klyv, kärna ur och skiva gurkan fint. Gör detsamma med papayan. Skala och skiva löken så tunt du bara kan. Hacka koriandern grovt och blanda med gurka, lök och papaya.
Finhacka vitlök och chili (jag har börjat trä på plastpåsar på händerna innan jag tar mig an chilin så slipper man ha lethal fingertoppar i evigheter efteråt). Blanda med pressad citron och fisksås och rör noga tills allt socker löst sig. Slå över salladen och låt stå och dra.
Skär bort allt tråkelitråk från kycklingfiléerna. Godast är förstår att slänga köttet på grillen, men har du inte haft grillpremiär hemma än så gör det bra att pensla en grillpanna med lite olja, hetta upp och lägga på filéerna tills de får snygga grillräder och köra klart dem i ugn på 200°C, ca 10 minuter.
Servera med kokt ris.
No comments:
Post a Comment