Thursday, July 3, 2008

Spaghetti med kronärtspuré, parmesan och persilja

Följande är vad jag under ett helt liv kommit fram till: 1. Kärlek och svartsjuka kan inte existera på samma plats. 2. Folk gör så gott de kan. 3. Aldrig välja det trygga alternativet. 4. Ingen är oersättlig. 5. Man blir inte tjock av kolhydrater. Tjock blir man av att sitta mycket och äta väldigt stora portioner. Det här goda receptet är kanske en glykemisk härdsmälta men å andra sidan orkar man bara äta en barnportion. Äger du en pastamaskin är såsen ursprungligen tänkt som en fyllning i hembakt ravioli.1 burk kronärtsbottnar
2 – 3 medelstora potatisar
7 valnötter
25 g smör
1 citron
1 kruka persilja
parmesan

Hacka valnötterna och rosta i torr panna tills de doftar gott och fått lite färg. Skala potatisen och koka mjuk. Koka även kronärtsbottnarna i lättsaltat vatten (spar kokvattnet när bottnarna mjuknat). Kör bottnarna till lös puré i en mixer med lite av kokvattnet. Pressa potatisen i en potatispress. Smält smöret och blanda med potatis, rostade nötter och kronärtspuré. Smaka upp med peppar och salt. Servera till nykokt spaghetti med finhackad persilja, pressad citron, riven parmesan och smörstekt spenat.

2 comments:

Ö-Helena said...

Jag skriver under på alla dina livsvisdomar utom möjligen nummer 4, där jag hävdar motsatsen (alla är oersättliga). Receptet låter sensationellt gott; det måste testas snarast!

Siquidem said...

Det där låter som en klar succé!