tag:blogger.com,1999:blog-2713612785063770295.post4362094492022778439..comments2023-10-26T05:26:35.094-07:00Comments on Om jag var din hemmafru: Kycklingspett på citrongräs och grön melonsalladLotta Lundgrenhttp://www.blogger.com/profile/10298163618454092568noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2713612785063770295.post-64587772200062174112008-04-15T18:29:00.000-07:002008-04-15T18:29:00.000-07:00Fann din blog och fnissade gott, hemmafru på drift...Fann din blog och fnissade gott, hemmafru på drift ute i stora världen :)<BR/>Kycklingspetten skall definitivt provas! <BR/>Kul blog!<BR/>Kajsa K i OzKajsa Khttps://www.blogger.com/profile/18139547588281416885noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2713612785063770295.post-55574089354370398562008-04-09T12:43:00.000-07:002008-04-09T12:43:00.000-07:00Eftersom jag nu är på en lammfärs kick så har jag ...Eftersom jag nu är på en lammfärs kick så har jag recept för dig. Ursäkta språket. Är ej van vid mat svenskan!<BR/>Lammfärsbullar i pita med yoghurt och mynta<BR/>3 pers ungefär (egentligen 4 pers men jag äter mkt).<BR/>Sätt ugnen på... Hmmm broil heter det här. Griljera där??<BR/>0.5 kg lammfärs<BR/>0.6 dl hackade russin (konverterar från amerikanska mått så det blir lite konstigt)<BR/>1/4 tesked kanel<BR/>salt och peppar<BR/>1.2 dl bröd smulor<BR/>1 ägg, vispad<BR/>1 bunt salladslök hackad<BR/>4 pita<BR/>Yoghurt<BR/>2 matskedar färsk mynta<BR/><BR/>Blanda ihop allt fram till pita bröd. Dock bara 3/4 av löken. Jag använde ca 1.5 teskedar salt och 1/4 tesked peppar.<BR/>Gör golfboll stora köttbullar och placera på bakplåt.<BR/>In i ugnen och griljera (?) 3-4 minuter. Vänd. 3-4 minuter till. <BR/>Servera i pitas med tillbehör plus resten av löken.<BR/>Gott gott. Och snabbt och enkelt. Köttbullarna går ej sönder eftersom de 'bakas' istället, typ som dina chevre kyckling bullar. <BR/>/LouiseFinnhttps://www.blogger.com/profile/16852657452086905086noreply@blogger.com